(6445)

Au revoir Agneta

ljudbok och e-bok


Uppföljaren till succén Je m appelle Agneta Àr hÀr!

Äntligen har Agnetas liv fallit pĂ„ plats. Nu vet hon precis var och hur hon vill leva sitt: i Saint Carelle, tillsammans med Einar, Bonnibelle, Fabien, katterna, ostarna, kindpussandet, vinet, baguetterna och klostret. Men hur stadigt ett medeltida kloster Ă€n stĂ„r, kan det faktiskt falla i bitar av en enkel knackning pĂ„ porten. I alla fall om det Ă€r ett ovĂ€ntat myndighetsbesök som trĂ€nger sig pĂ„. Med en enda knackning slĂ„s den magiska vĂ€rlden Agneta gjort till sin sönder. Einar vet allt om förgĂ€nglighet och att inget varar för evigt. SĂ„ han bestĂ€mmer sig med en axelryckning för att klinga av tillsammans med sitt kloster. Agneta ser hur klostret och Einar försvinner framför henne. Klinga av? Aldrig i livet! I stĂ€llet samlar Agneta ihop sina trupper Fabien, Bonnibelle, Paul och de andra för att rĂ€dda klostret. De har varken pengar, makt, ordning eller reda att slĂ„ss med. DĂ€remot har de vansinnigt vackra underklĂ€der.

I Au Revoir Agneta gĂ„r solen obönhörligt ner över klostermuren. Skymningens strĂ„lar brinner bakom dignande aprikostrĂ€d och gamla statyer, och Agneta tĂ€nker pĂ„ sandslott. Är det verkligen vĂ€rt att bygga sandslott nĂ€r tidvattnet Ă€ndĂ„ sveper dem med sig vid dagens slut? Med det tar Agneta pĂ„ sig sina vackraste underklĂ€der och bestĂ€mmer sig för att övervinna precis alla tidvatten.

Emma Hamberg Àr en av vÄra mest hyllade och Àlskade författare, och hennes karaktÀristiska livsglÀdje och mÀnniskokÀrlek syns pÄ varje sida.


UpplÀsare: Emma Hamberg
LĂ€ngd:

4.2

6445 recensioner

Krister

2024-03-28

Med den inlÀsningen sÄ blir boken en fulltrÀff. Mittiprick

Ida

2024-03-27

BÀsta böckerna

Ana

2024-03-26

SĂ„ rolig