(230)

Den nakna sanningen

ljudbok och e-bok


Den nakna sanningen Àr en undersökande bok om otrohet. Trots att det Àr förknippat med skuld, skam och tabu och hÀnder det ÀndÄ överallt omkring oss. Angela Ahola Àr relationsexperten som sjÀlv blev drabbad och som bestÀmde sig för att ta reda pÄ varför och vad det sÀger om oss och vÄr samtid.

Otrohet Àr lika gammalt som kÀrleken. Det Àr det yttersta sveket med kraft att ödelÀgga en mÀnniskas liv, men ÀndÄ sÄ vanligt att var tredje vuxen nÄgon gÄng drabbas. Nu hade det hÀnt Angela och som ett sÀtt att fÄ insikt och laga sig sjÀlv inleddes arbetet med denna bok.

NÀr alla andra böcker i Àmnet handlar om hur vi kan lÀka efter uppdagad otrohet och hur man Äterskapar tilliten, vill Angela undersöka den otrognes inre resonemang och motivation. Under flera Ärs tid gjorde författaren djupintervjuer med personer som varit otrogna för att förstÄ deras drivkrafter och bevekelsegrunder. Dessa berÀttelser varvas med den senaste forskningen och hennes egen resa. Resultatet Àr spÀnnande som en thriller, samtidigt som det Àr bÄde kunskapsrikt och tankevÀckande.

- Denna resa, mot att förstÄ otrohet har varit bland det starkaste jag upplevt. BerÀttelserna du kommer att fÄ ta del av Àr öppna och naket Àrliga. KÀnsloladdade, spÀnnande och med ovÀntade vÀndningar. Jag Àr övertygad om att du kommer att bli lika överraskad som jag, skriver hon i förordet.

Angela Ahola har disputerat inom omrÄdet perceptionspsykologi. Hon Àr Àven en ofta anlitad förelÀsare. Ahola har förmÄgan att förklara komplexa psykologiska teman med humor, inspiration och tydliga exempel. Tidigare har hon givit ut böckerna Konsten att göra intryck (2016), Dina dolda drivkrafter (2020) och 100 Dejter (2021). Hon anlitas Äterkommande som relationsexpert i morgonsoffor i tv.



4.0

230 recensioner

Bluebay

2023-10-28

Mycket insiktsfull bok. Dessutom understödd av forskning. En human beskrivning av ett fenomen som verkar finnas hos mÀnniskan naturligt och som vi genom kultur, religion etik och moral har gjort vÀldigt skamfullt. Utan att se de bakomliggande orsakerna. Att det kanske inte alltid Àr partnern fel att en Àr otrogen.

acen68

2023-10-16

Helt okej bok men ingen wow direkt. den fĂ„r 3 ⭐⭐⭐

Sari

2023-08-19

Heja Angela!