(278)

Proditum

ljudbok och e-bok


PRODITUM. Det oförlÄtliga sveket han kÀnner inom sig Àr gigantiskt frustrerande, nÀr det som nu har drabbat honom ligger bortom hans egen kontroll och vetskap. Att det som sker och har skett den senaste tiden intrÀffat av en slump, Àr inget han kan förlika sig med. Det mÄste vara nÄgon av hans sÄ kallade vÀnner som har sÄlt ut honom till Krogkungen, Mirco Jovanovic! Baronen, Carl-Magnus Mörner sitter i den slitna bruna ChesterfieldfÄtöljen i vardagsrummet i sin lÀgenhet pÄ KarlavÀgen stirrandes rakt in i vÀggen. Det har nu gÄtt sju timmar sedan han sjÀlv kom körandes i sin svarta Mercedes-Benz sport coupe i Hammarbyhöjden och dÀr hamnar i ett drive-by shooting bakhÄll. Det som sker endast fem minuter efter att han avslutat en lÀgenhetsvisning i samma omrÄde. Utan att han sjÀlv lade mÀrke till den vita BMW:n befann han sig plötsligt i ett inferno av kulor frÄn en Kalasjnikov som stuckits ut genom det nerhissade fönstret i baksÀtet pÄ BMW:n. Automateld som avfyrades i blindo mot hans egen Mercedes! Ett beteende som fÄr Carl-Magnus att inse att nÄgon av hans nÀrmaste vÀnner svikit honom. Men vem fan Àr nu den av dem tre som vetat om att han just idag skulle befinna sig i Hammarbyhöjden? Och dessförinnan att han hade flyttat till KarlavÀgen 36? Sergio Àr den som pÄvisade avund sÄ fort att han fick nys om köpet av Mercedesen, men han bÀr inte pÄ vetskapen om vare sig Hammarbyhöjden eller KarlavÀgen. Thom dÀremot kÀnner mycket vÀl till dem bÄda adresserna, men inget om bilen. Jonathan, Àr den av dem tre som har full koll pÄ honom. Nej, nej, inte han av alla, det fÄr inte vara Jonathan som huggit honom i ryggen. Baronen Carl-Magnus Mörner reser sig ur fÄtöljen, dÄ illamÄendets hulkande kraftfullt satt fart i honom...

Proditum Àr tredje delen av fem i serien LÀngs vÀgen dör vÀnskapen. En verklighetsbaserad spÀnningsserie om barndomsvÀnnerna Jonathan, Carl-Magnus och Sergio. Tre killar som tidigt i livet skapar sig en egen Mose lag att leva efter: Ett liv Àr ett liv för ett liv.

Författaren Stefan Di-Omnia (f. 1964) debuterade 2014 med den sjÀlvbiografiska boken HjÀrnvilja: en fajt mot strokedjÀvulen. 2020 kom den skrÀmmande lyssnarsuccén Kattstryparen Rum 419. Författarens mÄl Àr nu att fÀngsla dig i en hel serie av verklig spÀnning!


UpplÀsare: Fredde Granberg
LĂ€ngd:

3.5

278 recensioner

Clary

2024-02-02

Bra men lite rörig

Vanessa

2023-09-18

Lika spÀnnande som dom andra i serien det blir jobbigt att vÀnta pÄ nÀsta

Malin

2023-06-30

Även denna gĂ„ng kĂ€nns det som ren tortyr att behöva vĂ€nta ett helt Ă„r till nĂ€sta bok. Enormt spĂ€nnande och fĂ€ngslande lĂ€sning som slutar nĂ€r man Ă€r som mest nyfiken pĂ„ fortsĂ€ttningen!